дек 012012
 

Тренировъчни стратегии и програми

arnold11 Тренировъчни стратегии и програми   обща информация%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%ba%d0%b8

Вашият успех в бодибилдинга зависи от три основни фактора: тренировка, хранене и почивка. Пренебрегването на който и да е от тях ще окаже отрицателно въздействие върху вашето развитие. Не е особено правилно тези фактори да се степенуват по значение, но ако това се направи, тренировката се откроява като най-важният фактор за успеха. За нея е информацията в този раздел.

За да имате бърз успех, освен да се храните здраво и да почивате достатъчно, вие трябва и да тренирате правилно. Необходимо е правилно да определите както съдържанието на всяка тренировка, така и седмичното си тренировъчно разписание. Чувал съм за доста хора, които са започнали занимания с тежести без да си съставят тренировъчен план и в последствие са се отказали от бодибилдинга поради слаб прогрес. Такива хора обикновено водят хаотични тренировки, съпроводени с често претрениране, и в крайна сметка се озовават в „задънена улица“. Ако не искате да сте един от тях и да се откажете от любимия спорт още в началото, ви препоръчвам да прочетете страниците от този раздел. Те съдържат информация (напътствия, примери) за съставяне както на всяка конкретна тренировка, така и на тренировъчния план през седмицата.

Обемът и съдържанието на тренировките ви зависи най-вече от нивото ви – дали сте начинаещ, имате известен опит в залата, или пък вече сте напреднал. Затова предлагам примерни тренировъчни стратегии и програми и за трите категории. Както ще видите, между тях има доста разлики. Най-общо казано, начинаещите трябва да провеждат по-леки тренировки, с по-малки тежести и повторения, с трениране само на основните мускулни групи. Напредналите трябва да увеличат сериите и тежестта и да включат в тренировката си и малките мускулни групи (прасци, врат, предмишница). Насочете се към стратегията и програмите, които отговарят на вашето ниво. Ако сте начинаещ, не се хвърляйте на стратегиите и програмите за напреднали. Те няма да ви донесат резултата, който носят на хората с повече опит.

Първо да започнем със стратегията за начинаещите…

Оценете статията!

Още интересни статии

 
 Posted by at 11:47

 Leave a Reply

(задължително)

(задължително)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>