мар 142013
 

Lean Red Meat Is Best Way To Gain Muscle Mass Стратегия за покачване на мускулна маса   прием на белтичини%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b5 %d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%b8 %d0%b4%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%b8 Белтъчините са абсолютно необходима съставка във вашето меню, когато опитвате да качите мускулна маса. Няма ли достатъчно белтъчини, няма и мускули. Така че определете още сега от колко белтъчини се нуждаете, за да не стават издънки в бъдеще

От колко грама белтъчини се нуждаем, за да покачим мускулна маса
Количеството на необходимите ви белтъчини зависи от теглото ви и от типа на вашето телесложение. За определянето на това количество се използват два популярни начина, които може да видите по-долу. Възможно е някои културисти и диетолози да предложат показатели за изчисляване, които не съвпадат с предложените в сайта. Но предложените тук показатели са възприети от почти всички „капацитети“, изпитани са и наистина работят. Вижте начините:
Първи начин – според калориите: Тук първо трябва да изчислите от колко калории се нуждаете. Ако все още не сте го направили,  сега  е момента. Трябва да сте наясно и с типа на телосложението си – дали сте ендоморф (лесно качвате маса), мезоморф (качвате и сваляте относително лесно) или сте ектоморф (доста трудно качвате маса). След като изчислите колко калории са ви необходими, направете следното:
>>> ако сте ендоморф (лесно сваляте маса), сметнете 35% от необходимите ви калории
>>> ако сте мезоморф („златната среда“), сметнете 30% от необходимите ви калории
>>> aко сте ектоморф (трудно качвате маса), сметнете 25% от необходимите ви калории
С тази сметка ще получите колко калории в дневното ви меню трябва да идват от белтъчини. Напр. ако откриете, че ви трябват 3000 калории дневно и сте ендоморф, то 1050 от тях (35% х 3000 = 1050) трябва да идват от белтъчини. След това разделете получения резултат на 4 (т.к. 1 грам белтъчини освобождава 4 калории) и ще разберете от колко грама белтъчини дневно се нуждаете. В нашият случай се нуждаете от около 260 г. белтъчини на ден. Може би забелязахте, че тези, които качват маса по-лесно, трябва да поемат повече белтъчини. Високата консумация на белтъчини е за сметка на занижената употреба на въглехидрати. Целта е да се покачи мускулна маса с минимално количество мазнини. А тези, които много трудно качват маса (ектоморфите), трябва да поемат по-малко белтъчини и за сметка на това – повече въглехидрати. Целта е бързото покачване на маса. И понеже по принцип покачването при ектоморфите е доста трудно, няма да са налице проблеми с подкожните мазнини.
Втори начин – според теглото ви: Преди да го приложите, ще се наложи да се претеглите. Трябва да сте наясно и с типа на телосложението си. Това, което трябва да направите след „кантара“, е следното:
>>> ако сте ендоморф, умножете теглото си по 2,2
>>> ако сте мезоморф, умножете теглото си по 2,4
>>> aко сте ектоморф, умножете теглото си по 2,5
Така ще получите необходимото дневно количество белтъчини в грамове. Възможно е, ако направите изчисление и по двата начина, да получите разлика от 20-30 грама. Това не бива да ви стряска. Знаете, че човекът не е машина, така че нищо не може да бъде определено с максимална точност – всеки е различен. Ето защо можете да променяте получените количества с 20-40 грама, докато получите максимални резултати.
Как да разпределим белтъчния прием в рамките на деня
Вие трябва да приемате белтъчини на всяко ядене, тъй като те са необходими постоянно на организма. Най-добре разделете необходимото ви количество белтъчини на 5-6 приблизително равни хранения. Така организмът ще се справи доста по-добре с големите количества белтъчини. За препоръчване е вечерта да консумирате малко повече белтъчини за сметка на въглехидрати, защото през нощта енергия (получавана от въглехидратите) няма да ви трябва – все пак няма да правите кой знае какво, а ще спите, нали? Напр. ако са ви необходими 180 г. белтъчини на ден, може да ги разделите на 6 приема, като сутринта приемате по около 20 грама на хранене, а вечерта – по около 40 грама.

Източник: http://fitbg.hit.bg/
Оценете статията!

Още интересни статии

 
 Posted by at 16:42

 Leave a Reply

(задължително)

(задължително)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>