мар 152013
 

fat loss diet Хранене за изгаряне на излишните мазнини%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b5 %d0%b7%d0%b0 %d1%80%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1%84 %d0%b4%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%b8 След като сте работили няколко месеца за покачване на мускулна маса, вие трябва да се погрижите за орелефяването на вашето тяло. Щете, не щете – заедно с мускулите сте качили и известно количество мазнини (това е почти неизбежно). Време е да се погрижите за тяхното изчистване. За тази цел трябва да промените две неща: вашата тренировка и вашата диета. Промяната на тернировката включва пренастройването й от тренировка за маса към тренировка за релеф. Двата вида тренировъчна програма се различават малко помежду си.

Промяната в диетата е от първостепенна важност. Сега вашата цел е да изгорите подкожната мастна тъкан (да я използвате за енергия), но същевременно да запазите в максимална степен вашите мускули. Ето защо хранителният ви режим трябва да е съставен прецизно. Трябва да направите промени и в калориите, и в количеството на хранителните вещества. Ето какви трябва да бъдат тези промени. Това е и обобщен план на стратегията:
1) Калории – намалете ги с около 30% от досега консумираните
2) Белтъчини – увеличете ги. Поемайте по около 3,5 г. на кг. тегло
3) Въглехидрати – намалете ги. Поемайте по 3,5 – 4 г. на кг. тегло
4) Мазнини – сведете ги до минимум – не повече от 30-40 г. дневно
Следващата стъпка е да определите точно индивидуалните си нужди (от белтъчини, мазнини, въглехидрати и калории), за да изгорите мазнините и да запазите мускулите. Това ще бъде вашата хранителна стратегия за изгаряне на мазнините. След като я определите, се придържайте към нея, за да получите желаните резултати. Представете си само колко „приятно“ ще ви бъде да свалите и мускулите заедно с мазнините и после да започвате всичко отначало. За да не става това, определете нужното количество от основните компоненти в диетата ви, като посетите следващите страници.
Тази стратегия може да се прилага не повече от 4 месеца. В подобни срокове тя е наистина ефективна. В по-дълъг срок обаче организмът „свиква“ с диетата и почти спира да изгаря подкожните мазнини. Точно поради тази причина, доста състезатели преди турнирите практикуват циклична употреба на въглехидрати, в която се редуват високи и ниски приеми. Така те не позволяват на организма да се адаптира към храненето и да спре изгарянето на мазнините.

 

Източник: http://fitbg.hit.bg/
Хранене за изгаряне на излишните мазнини 5/5 (100%) 1 vote

Още интересни статии

 
 Posted by at 10:46

 Leave a Reply

(задължително)

(задължително)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>